The rise of a Star: Ronaldo

The Legend Himself

Carnaval 2011 is alweer achter rug. Vier dagen vol zon, gezelligheid en ontmoetingen! Deze carnaval was, zoals Oeteldonk het zelf omschreef, ‘Uit de kunst’. Bovendien kwam er dit jaar, zoals wel vaker uit een onverwachte hoek, een nieuwe ster aan het firmament. En wat voor één! Carnaval 2011 was het jaar van dé one and only Ronaldo!

Geboren ergens in juni in het verre China en direct gekooid, afgeremd, geknot, leek Ronaldo een carrière tegemoet te gaan als zo velen van zijn soortgenoten. Anoniem, ergens op een kinderkamertje in een hoek. Maar het lot bracht Ronaldo heel ergens anders. Het lot – was het voorbestemd? – bracht onze held ergens in een moerasachtig gebied in het zuiden van een klein landje onder de zeespiegel. Zijn entrée was moeizaam: Ronaldo verloor letterlijk zijn hoofd. Maar dankzij accuraat optreden van één van zijn beschermgeesten (Boudewijn) werd Ronaldo adequaat opgelapt en, zoals later bleek, klaargestoomd voor een glorieuze acte de presence.

Zijn tweede beschermer (Robert) ging minder zachtzinnig en voorzichtig met hem om: Ronaldo werd met kooi en al op straat gekwakt. Een vroege dood leek zijn deel te worden, maar heldhaftig optreden van de derde Prutser (Laurens) bracht hem weer in het land der levenden en daar is hij nooit meer weggeweest.

Op zaterdag vertoefde hij vooral in het bijzijn van de lieftallige Rowena, in de dagen erna bezocht hij de vele kroegen in het mooie oeteldonk en werd hij achtereenvolgens aanbeden door een schone fotografe in de Grote Optocht, de Poolse stewardessen en kieldraagsters , pinguïns, stewardess Wendy , een Romeinse schone en haar oeteldressige vriendin, de 5 jonge dames van studentendispuut Lang leve Ronaldo, Lieke de bevallige pilote en Anne de kapitein , om te eindigen in de armen van News Crew Dyan (spreek uit: Dianne) en Robbie en vooral Lisan en Daisy. Ronaldo, inmiddels door het woelige nacht- en dagleven een oog kwijtgeraakt, betoverde haar en zij nam hem in haar armen en nam hem mee naar zee. Daar is hij nu en pakt hij ook Noord-Holland in.

Ronaldo: het ga je goed! Tot snel!

Zie hieronder een fotoverslag van Ronaldo en zijn vier vreselijk vette vastenavonddagen!

Ronaldo onthoofd


In de Grote Optocht


In de Keulse Kar


Ronaldo gekiekt door een vrouw


Trotse Danny met Ronaldo


In het donker straalt Ronaldo


Met Chileense vakbroeders


News Crew poseert


Pinguïns aanbidden Ronaldo


Gekooide Kus


Met Dyan en Robbie

Share this: