Statistieken september 2010

De kop is eraf!

Altijd een vreugdevol moment: De Prutsers gaan weer aan de slag! Na twee maanden verplicht bankhangen, thuiszitten, meekijken naar de woensdagavond jankfilm of andere nutteloze zaken was 8 september de aftrap van het nieuwe seizoen. Met dezelfde namen, alleen Roy en Erik zijn gepromoveerd tot vaste Prutsers, dus doen ze ook mee aan de klassementen (en dat zullen we weten). September was een mooie maand met redelijk tot goed niveau, 1 veegpartij en 3 behoorlijk evenwichtige potjes. Patrick was vaak afwezig door besognes in de Raad en bij de VVD, Laurens en Bas waren een weekje gliden in Oostenrijk waar Bas een blessure opliep die hem nu aan de kant houdt, Dave was een keer afwezig, Jacco moest naar FC Den Bosch en Arno is op vakantie. Bovendien was Michael zelfs 2 maal te bewonderen in de zaal, helaas voor hem vooralsnog zonder scorend succes. Hij won wel en leverde 2 assists af.

De nieuwe site is in ontwikkeling maar laat nog wel even op zich wachten. In afwachting daarop is het statistiekengedeelte al wel uitgebreid en wordt een karrenvracht aan gegevens verzameld. Na vier wedstrijden en één speelmaand heeft dat de volgende klassementen en interessante weetjes opgeleverd!

Goals

September leverde 77 goals op in 4 wedstrijden. Dat zijn gemiddeld ruim 19 goals per wedstrijd. Het leeuwendeel kwam van de rechtervoet: logisch, omdat er feitelijk maar drie echte linkspoten bij de Prutsers spelen (Roy, Dave en Arno). Toch werd ruim eenvijfde deel van alle goals met links gemaakt.

 
 
 

In die 78% is ook de enige eigen goal tot nu toe – door Boudewijn, met rechts op Speeldag 1 – meegeteld. De 1% vertegenwoordigt de enige goal die niet met het hoofd werd gemaakt: Dave scoorde met het hoofd op Speeldag 1.

De lijst met doelpuntenmakers, aangezien er pas 1 maand is gespeeld dus ook de totaaltussenstand, zie je hieronder. Als we de lijst opstellen op basis van de gemiddelde goals, valt vooral het goede totaal van Molle op: hij speelde maar 2 van de 4 wedstrijden.

Speler Goals
Erik 19
Marcel 10
Dave 10
Roy 9
Laurens 8
Patrick 7
Boudewijn 5
Roger 4
Hanco 4
Eigen goal 1
Robert 0
Michael 0
Jacco 0
Bas 0
Arno 0

 

Speler Gemiddeld
Erik 4,75
Patrick 3,50
Dave 3,33
Laurens 2,67
Marcel 2,50
Roy 2,25
Roger 1,33
Boudewijn 1,25
Hanco 1,00
Eigen goal 0,25
Robert 0,00
Michael 0,00
Jacco 0,00
Bas 0,00
Arno 0,00

 

Erik is dus op dreef: hij scoorde aan de lopende band, gemiddeld bijna 5 goals per wedstrijd. Daarbij was met name de 18-2 veegpartij belangrijk, daarin scoorde hij 8 keer.

Erik blijkt voorts vooral rechtsbenig te zijn: 18 van de 19 goals kwamen van die voet!

Assist

Wanneer we gaan kijken naar het aantal assists, valt op (volgens mij) dat er meer assists worden genoteerd dan in voorgaande jaren. Misschien zorgt het nieuwe systeem van opschrijven voor wat meer ‘nadenken’ over wie de assists gaf? Feit is dat er 58 assists werden genoteerd: in driekwart van de goals werd dus een echte assist gegeven. In de rest van de goals was sprake van een rebound, kluts, eigen goal of zelfs pingel (Speeldag 4, benut door Dave). Net zoals bij het aantal goals valt op dat assists vooral met rechts worden gegeven.

84% van de assists kwamen dus met rechts, 16% met links. Het aangeversoverzicht (ook hier een tussentotaalklassement) ziet er als volgt uit. Ernaast ook de gemiddelde waarden: 

 Speler Assists
Patrick 8
Dave 8
Boudewijn 8
Roy 6
Roger 5
Laurens 5
Jacco 5
Erik 5
Hanco 4
Michael 2
Marcel 2
Bas 0
Arno 0
Robert  

 

 Speler Gemiddeld
Patrick 4,00
Dave 2,67
Jacco 2,50
Boudewijn 2,00
Roger 1,67
Laurens 1,67
Roy 1,50
Erik 1,25
Michael 1,00
Hanco 1,00
Marcel 0,50
Robert 0,00
Bas 0,00
Arno 0,00

 

Hier valt de metamorfose van Molle op: van egoïstische goalgetter is hij nu ineens een man met overzicht: 8 assists in 2 potjes is zelfs. Opvallend is dat hij de assists verdeelde over zowel de befaamde veegpartij als de tweede Speeldag.

Klassementen September

Tot slot kunnen we kort wat zeggen over de klassementen in de maand September. Alleen Laurens en Patrick hebben de volle winst behaald: zij wonnen respectievelijk 3 en 2 wedstrijden. Bas bleef in zijn enige wedstrijd zonder winst, Jacco speelde twee keer mee en mag zich nog geen winnaar noemen en Roy heeft in 4 wedstrijden nog niet gewonnen. In het nieuwe seizoen zijn goals, assists en winstpartijtjes allemaal 1 punt waard voor het totaalklassement. Dat ziet er daarmee als volgt uit: 

September Winst Score
Erik 2 26
Dave 2 20
Patrick 2 17
Laurens 3 16
Roy 0 15
Boudewijn 2 15
Marcel 2 14
Hanco 3 8
Roger 2 6
Jacco 0 5
Michael 1 3
Arno 1 1
Bas 0 0
Robert    

 

Erik doet direct van zich spreken en neemt brutaal de koppositie in, gevolgd door Speler van het jaar 2009-2010 Dave en de Runner up Patrick.

Speler van de Maand september 

Als afsluiter de verkiezing van de Speler van de Maand. Er werden maar liefst 10 stemmen uitgebracht: alleen (geblesseerde) Bas en notoire niet-stemmers Erik en Roy deelden hun maandwinnaar niet mee. De uitslag was overweldigend.

Prutser Speler van de Maand
Arno Erik
Boudewijn Erik
Dave Erik
Hanco Erik
Jacco Arno
Laurens Boudewijn
Marcel Erik
Michael Dave
Patrick Erik
Roger Hanco

 Met 60% van de stemmen mag Erik zich Speler van de Maand september noemen. Gefeliciteerd!

Share this: