Het is eigenlijk best leuk allemaal

Het is eigenlijk veel te lang geleden. Kan goed 2 jaar zijn. Ik denk na en vind dat het weer eens tijd is. Tijd voor een Consternatie. Ik ga er eens goed voor zitten en breek mijn hoofd over iets te zaniken. Ik ga verzitten, ga de afgelopen weken eens na maar kom niet verder dan langzame hypotheekadviseurs – of eigenlijk geldverstrekkers – en een rustige transfermarkt. Verder niks. De crisis? Geen zin in, daar staat alles al van vol. Plus met mij gaat het niet slecht eigenlijk en ik ken bijna niemand die zijn baan kwijt is. Bijna, vorige week hoorde ik een verhaal maar die heeft zeker weten zo weer een baan. Het is best lekker weer, de Pinksterdagen waren prachtig, ik voorzie een heerlijke zomer en de hausse rond de partij van Wilders kan me eerlijk gezegd weinig boeien. Obama is nog steeds sympathiek, die leider van Iran stond er stralend bij met zijn driedagenbaard en casual kaki blousje, allemaal erg ontspannen. Al een paar maanden geen bizarre verhalen over kelders of kinderdagverblijven in België, geen school shootings in de VS of volle containers Chinezen aan de grenzen. Die smerige roddel van Cristiano Ronaldo (met bloemetje in zijn haar ‘Nee, nee, ik ben heel zeker van mijn geaardheid’) met Paris Hilton (yuk) kunnen we nauwelijks als wereldschokkend betitelen en de energieprijzen dalen met 25%, zo wordt gezegd. In Noord –Korea zijn ze wel wat aan het klieren maar aan de andere kant: zij kunnen het WK nog halen en als ze dan worden toegelaten, gaat de vlag hoog, worden de grensposten misschien even niet zo streng bewaakt en heel misschien kunnen de Noord-Koreanen dan zelfs wat beelden van hun helden op Youtube.com.kr zien. Wie weet.

Nee, misschien is een positieve Consternatie eens wat beter op zijn plaats. Terwijl ik dit schrijf, scoort Fernando Torres de 0-2 na een kwartiertje in een veredeld trainingspotje tegen Nieuw-Zeeland op het nep-‘voorWK’ in Zuid-Afrika. Het begint eigenlijk nu al te kriebelen. 0-3, zegt Torres en ik ga nog rechterop zitten. De naam Torres kan ik overigens alleen maar uitspreken als Torreeeeeees, na zijn onemanshow twee jaar terug bij ons tripje naar Madrid, liefkozend uitgeschreeuwd door de supporters van Atleeti in Vicente Calderón. Mooie goal trouwens, net als die prachtige passeeractie van Valentino Rossi op het thuiscircuit van Lorenzo in Spanje. In de laatste bocht, ‘eigenlijk kan het niet’, zei de verslaggever maar wat ging ie er mooi langs. Mooie dingen.

Volgend jaar het WK met Oranje nu al geplaatst en als Van der Sar zijn vrouw een keer lief aankijkt en aanval écht de beste verdediging blijkt te zijn, maken we misschien wel kans. Eigenlijk maken we gewoon een goede kans. Zoals we elke keer denken, maar eens moet het toch lukken. En zo niet, dan is in ieder geval de tijdzone goed: net zo laat als hier, dus geen tijdverschil. 0-4 na 25 minuten trouwens. En de voetbalpools, altijd mooi. Lekker in de zomer voetbal kijken, alles is leuk. Zeker Spanje. En misschien komen we wel bij Nieuw-Zeeland in de poule, wordt het nog leuker. Dat Afrikaanse bijengezoem van de tribune heb ik nu trouwens wel gehoord. Ik hoop dat ze dat gaan verbieden, komende zomer. Het leidt zo af. Jacob Zuma kan alles verbieden, dat moet ook wel kunnen lijkt me. Het is gestopt met regenen en de zon schijnt nog. Wat is het leven toch mooi hè…

Share this: