De Prutsers introduceren spiksplinternieuw logo

Jaren geleden, het zal eind vorige eeuw zijn geweest, hadden de Prutsers een logo in gebruik. Er werden t-shirts gemaakt met dat logo maar helaas, de tand des tijds en een stukje slordigheid plus extreme opruimwoede zorgden ervoor dat het logo kwijtraakte. Een paar jaar geleden werd het bekende nieuwe logo ontworpen: rond met paarse baan en de kenmerkende Bossche draak in het midden. Dat was een mooie logo (vonden we zelf) maar geheel 100% tevreden waren we ook niet. Totdat we onlangs stuitten op het oude logo in extreem lage resolutie en we vonden dat er toch maar eens nieuwe wedstrijdshirts moesten komen.

Goed: om een lang verhaal kort te maken: Boudewijn ging zitten prutsen en ontwierp een compleet nieuw logo met oude invloeden. Met wat hulp van megavormgever en straktrekker Martijn Konings (zie ook https://twitter.com/martijnkonings – hij maakte van het krakkemikkig korrelige bitmapbestand een moddervet vectorbestand) is het nieuwe logo vanaf vandaag openbaar. Zie hier!

In het nieuwe logo komt de oude, nostalgisch brullende draak met flinke spanwijdte terug. Zijn gekrulde staart is ook weer aanwezig. De kop vormt het prominente bovenste deel van het logo, dat in de kenmerkende schildvorm is gemaakt, typisch voor een voetballogo. In het onderste deel van het logo zien we het officiële jaar van oprichting, 1996, eenvoudig maar prominent in beeld. Opvallend aan het logo is verder dat de zeer nauwe band die de club met lievelingsstad Den Bosch heeft, nog verder tot uiting komt met het prachtige silhouette van de allermooiste basiliek van de wereld en omstreken: de Sint Jan.

We zijn apetrots op ons nieuwe logo! Binnenkort zal de selectie in de vernieuwde tenues gaan spelen en komt er ook merchandise op de markt. Uiteraard zal dat tegen een bescheiden prijs zijn, waardoor ook jij met de Prutsers (en je stadje) kunt pronken.

Share this: