De brullende leeuw

Bijna is het zover. Het Zuiden barst bijna los in een feest dat iedereen boven de rivieren maar vreemd vindt. Ondertussen wel 8 dagen gaan staan après skiën maar dat is wat anders. Om maar niet te spreken over het feit dat Oostenrijk niet alleen fout was in de oorlog. Maar tegenwoordig is het ook niet echt ‘goed’ meer. Omdat rechtse sentimenten nu meestal niet van de een op de andere dag aanwezig zijn kan ik toch wel concluderen dat tussen de jaren 1940 en nu de meerderheid niet helemaal zuiver op de graat is. Toch gaan onze meest bekende Nederlanders daar ieder jaar heen om wat te skiën. Opa Bernhard voelt zich er weer helemaal thuis (lekker Duits praten), evenals Claus ook al zie je daar niet veel van. Dit moet wel de plek zijn geweest voor onze Lex om te leren dat fout leuk is. Kijk naar zijn vriendinnetje, Maxima. Alleen haar naam al impliceert een heel fout meisje. Maar ja, je naam krijg je van je ouders en die zijn in haar geval wel errug fout. Dit meisje moet voor het koningshuis dus wel een ontzettende aanwinst zijn.

Kijk, opa Bernhard was natuurlijk ontzettend fout zoals iedereen weet. Deze grijpgraag wilde graag bewijzen dat hij ook zonder het fortuin van zijn Frau kon leven en nam voor gigantische bedragen steekpenningen van Lockheed aan.

Met Claus als schoonzoon hoopte dit echtpaar een lekkere Duitser in de familie erbij te halen maar dit bleek een kleine vergissing. Wat er gebeurt is weet ik niet maar het gevolg van omgaan met de koninklijke familie kun je aan Claus zien. Tijd dus voor nieuw fout bloed in de familie.

En toen kwam Willem . Deze kloeke Hollandse ridder met die blosjes op zijn wangen heeft nog wel bij een studentencorps gezeten en dat gaf de Oranjes nog enige hoop. Maar daarna was het niks meer met deze Dik Trom. Wat moet in godsnaam ‘watermanagement’ voorstellen? Is dat een studie die speciaal bedacht is voor Lex? En als ik met Carnaval geleidelijk drink zodat ik met een zekere regelmaat naar de wc moet, is dat dan ook watermanagement?

Maar goed, niet getreurd, gewoon een meisje voor hem zoeken dat of zelf Duits is of foute ouders heeft. En ze hebben me toch een exemplaar gevonden. Maxima, feestend te zien op foto’s uit Buenos Aires tussen donkere casanovas kan in ieder geval een kerel maken van onze Lex. Valt het je niet op dat hij de laatste tijd zoveel lacht (heel anders dan zijn vader)?

Op dit meisje met zo’n papa kunnen Bea, Juultje en Bernhard trots zijn. Deze man hoort tot de elite der foute mannen in deze wereld. Deze man heeft toegestemd en deelgenomen aan een regering die zijn eigen onderdanen martelde, uit vliegtuigen gooide of gewoon liet verdwijnen als je geluk had. Deze man weigert zelfs nu nog zijn excuses aan te bieden, terwijl de Dwaze Moeders nog steeds bijeen komen om publiekelijk aan de machthebbers te vragen waar hun zonen en mannen zijn. En deze schoft komt misschien naar Nederland. Leuk, echt iets om te vieren.

Ik zit eigenlijk te hopen dat Willem besluit dat Maxima’s vader niet mag komen op de bruiloft. Dat hij tegen Maxima zegt dat zulk soort mensen gearresteerd wordt zodra ze een voet op Nederlandse bodem zetten. Dat hij besluit dat hij een Nederlander is die staat voor vrijheid en de bijbehorende verantwoordelijkheid. Dat hij zou brullen als een Leeuw. Ja dan, dan zou zelfs ik trots zijn op onze ‘koning’.

Kom op Willem, brul nog eens. En dan doen we daarna onze kiel aan en gaan we een pintje pakken, want jij mag dan echt niet meer mee op wintersport van je Opa en Oma.

Share this: